سردخانه مواد غذایی چیست و در کجاها کاربرد دارد
نگهداری موادغذایی دارای اصولی است که باید آن را رعایت کرد. اغلب مواد غذایی ظرفیت بسیار بالای فسادپذیری را دارند؛ به شکلی که بعد از تولید در صورت نگهداری نامناسب فاسد شده و دیگر قابل استفاده نیستند. بر همین اساس برای نگهداری مواد غذایی در دمای مناسب نیاز به استفاده از سردخانه مواد غذایی ضروری خواهد بود. با خرید این محصول میتوان شرایطی را فراهم کرد که بتوان مواد غذایی را در زمان طولانیتری با همان کیفیت اولیه سالم نگه داشته و از فاسد شدن سریع آن جلوگیری کرد.
حفظ طولانی مدت کیفیت انواع مواد غذایی با سردخانه مواد غذایی
اطمینان از سلامت موادغذایی، افزایش عمر ماندگاری و کاهش ضایعات مسئله بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت. امروزه سردخانهها نقش بسیار پررنگی در تولید، فرآوری و نگهداری محصولات غذایی دارند. سردخانههای موادغذایی در ابعاد و مشخصات مختلف ساخته میشوند. برای نگهداری مواد غذایی مانند گوشت، مرغ، میوه و سبزیجات باید از سردخانه استفاده کرد. در مغازهها، رستورانها، هتلها، سازمانها و شرکتهایی که غذاهای سرد یا نیمه آماده، ارائه و تولید میکنند سردخانه نیاز است؛ همچنین برای نگهداری مواد غذایی خام، پخته و نیمه آماده، نیازمند سردخانه هستند. با سردخانه میتوان از فساد موادغذایی جلوگیری کرده و به حفظ کیفیت طولانی مدت آنها پرداخت.
انواع سردخانه مواد غذایی از نظر درجه دمایی
سردخانه مواد غذایی به لحاظ محدوده دمایی مورد نیاز، در دو نوع سردخانه زیر صفری و بالای صفری، طراحی و ساخته میشود. محدوده دمایی این سردخانهها از _40 درجه سانتیگراد تا +10 درجه سانتیگراد است:
سردخانه بالای صفر درجه
سردخانههای بالای صفر درجه سانتیگراد برای نگهداری موادغذایی همچون میوه، سبزیجات، گوشت، گوشت چرخکرده، مرغ و ماهی تازه مورد استفاده قرار میگیرند. رنج دمایی معمول در سردخانه بالای صفر بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد است؛ البته این میزان دما بسته به نوع مواد نگهداری شده در سردخانه میتواند متغیر باشد.
سردخانه زیر صفر درجه
مواد غذایی مانند گوشت، مرغ منجمد، ذرت، پنیر پیتزا و غذاهای نیمه آماده منجمد داخل سردخانههای زیر صفر درجه سانتیگراد نگهداری میشوند. رنج دمایی در سردخانههای زیر صفر درجه به طور معمول بین 0 تا 18-، 0 تا 20- یا 0 تا 40_ درجه سانتیگراد میتواند متغیر باشد.
انواع سردخانه به لحاظ نوع مواد غذایی
سردخانههای موادغذایی بر اساس نوع محصول نگهداری شده تعریف میشوند و انواع مختلفی دارند:
- سردخانه مخصوص هایپرمارکتها و فروشگاههای بزرگ عرضه مواد غذایی
- سردخانه مخصوص آشپزخانه برای رستورانها و هتلها
- سردخانههای مخصوص نگهداری میوه و سبزی
- سردخانههای مخصوص صنایع گوشت برای نگهداری گوشتهای تازه و گوشتهای منجمد ( توجه به ظرفیت کشتار، ظرفیت سردخانه و نیاز به سالن مجهز به ریل نقالهای با چنگک برای نگهداری گوشتهای تازه در خرید مهم است)
- سردخانههای مخصوص ماهی (شیلات)
- سردخانههای مخصوص صنایع لبنیاتی برای نگهداری محصولات لبنی
نکات مهم برای انتخاب و خرید سردخانه مواد غذایی
هنگام انتخاب و خرید سردخانه باید به نکاتی توجه داشت:
توجه به محل قرارگیری سردخانه
شما باید ابتدا یک اتاق یا قسمتی از مکانی که میخواهید سردخانه را در آن قرار دهید مشخص کنید. سردخانههای مواد غذایی در دو نوع ثابت (نصب در محل) و کانکسی (متحرک) طراحی و ساخته میشوند. افرادی که به طراحی و فروش سردخانه میپردازند میتوانند برای در نظر گرفتن مقدار فضای مورد نیاز برای ساخت سردخانه و انتخاب سردخانهای متناسب با نیاز، شما را نیز راهنمایی کنند.
ساخت سردخانه در تمامی شهرهای ایران و تضمین کیفیت بالای سردخانه های صنعتی زیرصفر و بالای صفر به صورت 5 ساله.
توجه به نوع مواد غذایی
اینکه چه نوع ماده غذایی میخواهید درون سردخانه نگهداری کنید بسیار مهم است. شما باید دمای مناسب را با توجه به مواد غذایی که درون سردخانه قصد نگهداری آن را دارید در نظر داشته باشید.
ساختار سردخانه
ساختار سرد خانه مواد غذایی باید به شکلی باشد که با درزبندی و استفاده از متریال مناسب برای پوشش کف و دیوارهها، بتواند جلوی تجمع آلودگیها را بگیرد. همچنین باید به نوع قفسهبندی توجه داشت. در نظر گرفتن قفسهبندی جداگانه برای مواد غذایی به خاطر آنکه با یکدیگر در تماس نباشند، بسیار مهم است. قفسهها باید به شکلی باشد که فاصله مناسب مواد غذایی با کف و دیوارهها حفظ شود.
قیمت سردخانه مواد غذایی
قیمت سرد خانه مواد غذایی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. ابعاد، دمای نگهداری، موتور یا همان کمپرسور، برند کندانسور و اواپراتور، تابلو برق، بدنه (ساندویچ پانل)، سایز و نوع درب، شیرآلات و تجهیزات کنترلی، برق سه فاز یا تک فاز و هزینه ساخت و نصب آن از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت سردخانه هستند.
با سردخانه مواد غذایی خیالتان از کیفیت و ماندگاری محصولات راحت خواهد بود
سردخانه مواد غذایی برای نگهداری فرآوردههای غذایی مانند میوهها، سبزیجات، گوشتها و محصولات لبنی استفاده میشود. دما و رطوبت در سردخانه به دقت و بصورت مستمر کنترل شده و همین امر باعث افزایش ماندگاری محصولات غذایی، جلوگیری از فساد و حفظ کیفیت و ایمنی محصولات خواهد شد. سردخانههای موادغذایی انواع مختلفی داشته که هر یک با توجه به نوع کاربری که دارند از نظر درجه دمایی (زیر صفر و بالای صفر) و رطوبت به صورت خاص طراحی شدهاند. برای خرید سردخانه متناسب با نوع نیاز خود میتوانید به شرکتهایی که در زمینه طراحی و تولید صنایع سرمایشی حضور موفقی دارند، مراجعه کنید.