کنترل دما و رطوبت نسبی مهم ترین عامل برای حفظ کیفیت محصولات در زنجیره سرد در مواد غذایی به ویژه در زنجیره تامین آن است، اما در زمان طراحی سیستم خنک کننده چقدر به آن توجه می شود؟ با سردخانه24 همراه باشید تا این مورد را بررسی کنیم.
نگهداری محصول در کمترین دمای ممکن (0 درجه سانتیگراد برای گیاهان معتدل یا 10-12 درجه سانتیگراد برای گیاهان گرمسیری یا نیمه گرمسیری حساس به سرما) باعث افزایش عمر مفید محصول می شود، زیرا دمای پایین باعث کاهش سرعت می شود. تنفس و حساسیت به اتیلن، همچنین کاهش از دست دادن آب.
روی دیگر سکه: آسیب سرما
با این حال، جلوگیری از آسیب سرماخوردگی ناشی از سرد کردن یا فرآیند انجماد ناکافی نیز مهم است، زیرا علائم عبارتند از:
- ناتوانی میوه در رسیدن (موز و گوجه فرنگی).
- ایجاد مشکلات فاسد شدن (پرتقال، خربزه و خیار)
- قهوه ای شدن (آووکادو، چریمویا)، افزایش حساسیت به پوسیدگی (خیار و لوبیا)
- ایجاد طعم های ناخوشایند (گوجه فرنگی).
در مورد طراحی در کنترل رطوبت نسبی چطور؟
طراحی خوب پیش نیاز ساختمانی است که در برابر مشکلات رطوبت نسبی مقاومت می کند. با این حال، یک طراحی خوب به خودی خود کافی نیست. طرح باید در حین ساخت به درستی اجرا شود و در حین بهره برداری از ساختمان یا کارخانه تولیدی توسط مالک یا مدیر حفظ شود. برای این کار، تیم طراحی با همکاری مالک، پیمانکار و اشخاص ثالث باید پروژه را از طریق فرآیندی به نام راه اندازی و که عمدتاً می تواند شامل موارد زیر باشد، به اجرای صحیح مهندسی تحویل دهند:
- اهداف کلی کنترل رطوبت را مستند کنید.
- برنامه ریزی کنترل آب و واکنش به رویدادهای آب که در طول ساخت و ساز اجرا شوند.
- بازرسی ها، آزمایش ها، راه اندازی و فعالیت های تضمین کیفیت را شناسایی کنید تا اطمینان حاصل شود که اقدامات کنترل رطوبت برنامه ریزی شده طبق طراحی اجرا می شوند.
- تعیین الزامات و مسئولیت ارائه، بررسی و پذیرش محموله ها، طرح های اجرایی، جایگزین های پیشنهادی و بازرسی های برنامه ریزی شده.
- رویه های عملیات و نگهداری مورد نیاز برای حفظ اقدامات کنترل رطوبت مورد انتظار در طول عمر ساختمان را مستند کنید.
فرآیندهای راه اندازی با انجمن هایی مانند ASHRAE مستند شده است، که در سال 1996 راهنمای فرآیند راه اندازی HVACR 1-1996 (راهنمای فرآیندهای راه اندازی) را منتشر کرد که دامنه دسترسی را گسترش داد و تا به امروز در معرض به روز رسانی های حاصل از کار قرار گرفته است. تجربه میدانی توسعه یافته در پروژه های مختلف در سراسر جهان.
طراحی سیستم خنک کننده و کنترل رطوبت نسبی به نصب تجهیزات ختم نمی شود: این فرآیندی است که در مستندسازی و بازنگری دائمی برای حفظ کارایی و اطمینان از بار نصب شده قادر به پاسخگویی به افزایش تولید است.